2895031337 Πεύκος - Βιάννος, Ηράκλειο ladistefanakis@gmail.com
hero image

 

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
Ελαιοτριβείο Ηράκλειο

____

ελαιόλαδο
 

Τα οφέλη του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

Όλες οι ιατρικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν ως σημείο ανάλυσης την μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου. Και πιο συγκεκριμένα, μόνο του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου! Δηλαδή του φυσικού χυμού της ελιάς, που περιέχει όχι μόνο το ελαϊκό οξύ (κύριο συστατικό του ελαιόλαδου) αλλά και μια μεγάλη σειρά άλλων ουσιών που θεωρούνται σήμερα πολύτιμες για την υγεία.

Το ραφιναρισμένο ή εξευγενισμένο ελαιόλαδο είναι εντελώς διαφορετικό, είναι προϊόν χημικής και βιομηχανικής κατεργασίας, η οποία το έχει αποστερήσει από μια μεγάλη σειρά ωφέλιμων ουσιών για τον οργανισμό μας.

Όταν αγοράζουμε ελαιόλαδο είναι πολύ σημαντικό να κοιτάζουμε προσεκτικά την ετικέτα. Πρέπει να λέει «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο». Αυτό είναι ο πολύτιμος σύμμαχος των κρητικών για την κατάκτηση της καλής υγείας και της μακροβιότητας!

 

Το ελαιόλαδο δρα ευεργετικά στην υγεία μας!

Μειώνει τη χοληστερόλη LDL), μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα και προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Μειώνει την πίεση, τη συστολική και τη διαστολική, ελαττώνοντας έτσι τις πιθανότητες εγκεφαλικών επεισοδίων.

Επίσης έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από τον καρκίνο. Βοηθά τη λειτουργία του ήπατος, ενώ σε συνδυασμό με την κατανάλωση λαχανικών προστατεύει από καρκίνους του γαστρεντερικού συστήματος και είναι ιδανικό για τη διατροφή των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη.

 

Καινούργιες μελέτες που δημοσιεύονται αναδεικνύουν την υψηλή αξία του ελαιόλαδου και τη συμβολή του στη διατήρηση της υγείας.